Dags att uppgradera våra rör

Nu när vintern har passerat är det inte ovanligt att våra avlopp och rör här på gården får sig ett riktigt kraftprov. Det blir mycket värme och kyla under dagen och det gör att rören verkligen sätts på prov. För det mesta är det inget problem efter några år behövs våra avlopp bytas ut. Det här året är ett sånt år där vi byter våra avlopp och nästan alla rör på hela gården för att 100% säkra att ingenting brakar ihop och går sönder. Även om våra avlopp och rör är intakta fortfarande så tycker vi att det är viktigt med underhållning, man vill ju förebygga olyckor. Det värsta som kan hända är att man struntar i att göra något med alla VVS-installationer, sen står man där tomhänt när olyckan väl slår till. Så ta vårt tips, var ute i god tid och anlita en rörmokare som är kunnig.

Vår gård är inte speciellt liten så det här är ett stort jobb som kostar oss en hel del. Lyckligtvis har vi kontakter på Rörmokare Uppsala som kan ta sig tiden att åka ner hit och hjälpa oss. Våra vänner går då igenom alla avlopp och VVS installationer vi har här. Senaste åren har vi även börjat använda oss av bergvärme vilket har hjälpt oss sänka värmekostnaderna otroligt mycket, det var en dyr investering i början men har redan betalat av sig själv flera gånger om. I år planerar vi även på att installera filter i våra rör under marken som renar det ännu mer. Vi har haft gäster som klagar på att vattnet på gården smakar lite konstigt ibland och det beror på att det är järn i vattnet. Inget farligt men det smakar ju som sagt lite konstigt.

Uppgradering tar kanske 3 veckor totalt och då går man igenom alla lador, hus och stugor som finns här. Djuren är inte precis glada över det, men ibland får man helt enkelt stå ut med lite oljud. När allt är klart kommer det vara vår och våra djur och gäster kommer få njuta av gott dricksvatten och även kunna duscha längre med varmvatten, något vi alla har längtat efter.

Vill bara slänga in ett gott ord för detta företag, vi har haft ett tätt samarbete sedan 2013 och det har gått riktigt bra hittils. Förutom rören har dom hjälpt oss med el och andra sysslor här på gården. Vill ni anlita ett par proffs som alltid får saker gjorda i tid och dessutom för ett riktigt bra pris, spana in dessa killar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *