Kul med TV-program som visar bondlivet!

Är det bara jag som älskar att kolla på Mandelmanns Gård? Det känns som det senaste deceniennet har det vart lite knapert med program, filmer och dokumentärer som visar hur vi bönder lever. Det är ju trots allt vi som gör att du får mat på bordet, mjölk till kaffet och allt sånt. Det känns också som vi bönder fått en negativ bild på senare år. Som det vore något fel med att vara en bonde eller något, det är bara känslan jag får. Man har ju hört flera använda ”bonde” som skällsord, själv hade jag bara vart stolt om jag kallade mig bonde.

Nåja, tillbaka till Mandelmann. Jag tycker det är ett sådant inspirerande program, det påminner lite om mig själv faktiskt. Jag bodde också inne i storstaden när jag var liten och kunde verkligen aldrig kunna tänka mig att flytta utanför staden. Men man ska aldrig säga aldrig som man brukar säga. Nu 20 år senare har jag min alldeles egna gård och kan inte ens tänka mig att flytta tillbaka till storstaden. Intressant att se hur man utvecklas genom åren, tycker ni inte det?

Mandelmann var i samma sits, dom bodde inne på Södermalm i Stockholm när gjorde en hel vändning och flyttade ut till landet nere i skåne. Modigt av dom tycker jag, och väldigt roligt att dom tycker om det också! Det som förvånar mig mest är hur bra respons den här dokumentären har fått, jag trodde aldrig att vi svenskar var så intresserade av två bönder ute på landet men tji där fick jag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *